ULEPŠAĆE SVAKU TRPEZU: Posna slana torta sa spanaćem i pečurkama je toliko ukusna da će vam svi tražiti recept

Novosti online 22. 08. 2023. u 07:00

POSNA slana torta sa spanaćem i pečurkama se pravi lako, ali se još lakše i pojede.

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Mašković

Svako ko ju je probao, nije mogao da se zaustavi na jednom parčetu, jer neodoljiv ukus ove slane torte prosto očarava!

Neophodni sastojci:

 

Biskvitni deo (mera sa malom šoljicom za kafu):

  • brašno
  • mineralna voda
  • ulje
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice sode bikarbone

Fil:

  • 1kg šampinjona
  • 200 g susama
  • 350-400 g posnog majoneza

Dekoracija:

  • 100 g posnog kačkavalja

Način pripreme:

Iseckajte luk, pa ga zatim prodinstajte na malo ulja. Potom u tiganj dodajte očišćeni, opran i iseckan spanać. Dok čekate da spanać bude gotov, uzmite jednu posudu i u nju stavite tri i po šoljice brašna, jednu i po šoljicu ulja i dve i po šoljice mineralne vode. U smesu dodajte dve ravne kašičice soli i sode bikarbone i malo bibera. Sve sastojke sjedinice žicom za mućenje.

Zatim u spanać dodajte soli i sačekate da još malo vode ispari. Za to vreme možete uključiti rernu da se zagreje na dvesta stepeni. Prohlađeni spanać i luk ćete sjediniti sa smesom koju ste pripremili u činiji. Dobijenu masu za biskvitni deo izručite u pleh i pecite oko 25 do 20 minuta.

Dok se biskvit peče, napravite fil od pečuraka. Stavite ih u tiganj, gde ste prethodno dodali malo ulja i dobro ih ispržite. Dodajte i malo soli i bibera. Potom odložite šampinjone u jednu posudu da se prohlade. Za to vreme susam, takođe, propržite i stavite ga u pečurke, ali jedan mali deo ostavite za dekoraciju. U fil sa pečurkama dodajte 350-400 g posnog majoneza i sve lepo sjedinite.

Na biskvitni deo rasporedite dobijeni fil, a potom dekorišite sa posnim kačkavaljem i susamom.

(Kurir Stil)

Pogledajte više