ULEPŠAĆE SVAKU TRPEZU: Posna slana torta sa spanaćem i pečurkama je toliko ukusna da će vam svi tražiti recept
POSNA slana torta sa spanaćem i pečurkama se pravi lako, ali se još lakše i pojede.
Svako ko ju je probao, nije mogao da se zaustavi na jednom parčetu, jer neodoljiv ukus ove slane torte prosto očarava!
Neophodni sastojci:
- 3-4 struka mladog crnog luka
- 700 g spanaća
- ulje
- so
- biber
Biskvitni deo (mera sa malom šoljicom za kafu):
- brašno
- mineralna voda
- ulje
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice sode bikarbone
Fil:
- 1kg šampinjona
- 200 g susama
- 350-400 g posnog majoneza
Dekoracija:
- 100 g posnog kačkavalja
Način pripreme:
Iseckajte luk, pa ga zatim prodinstajte na malo ulja. Potom u tiganj dodajte očišćeni, opran i iseckan spanać. Dok čekate da spanać bude gotov, uzmite jednu posudu i u nju stavite tri i po šoljice brašna, jednu i po šoljicu ulja i dve i po šoljice mineralne vode. U smesu dodajte dve ravne kašičice soli i sode bikarbone i malo bibera. Sve sastojke sjedinice žicom za mućenje.
Zatim u spanać dodajte soli i sačekate da još malo vode ispari. Za to vreme možete uključiti rernu da se zagreje na dvesta stepeni. Prohlađeni spanać i luk ćete sjediniti sa smesom koju ste pripremili u činiji. Dobijenu masu za biskvitni deo izručite u pleh i pecite oko 25 do 20 minuta.
Dok se biskvit peče, napravite fil od pečuraka. Stavite ih u tiganj, gde ste prethodno dodali malo ulja i dobro ih ispržite. Dodajte i malo soli i bibera. Potom odložite šampinjone u jednu posudu da se prohlade. Za to vreme susam, takođe, propržite i stavite ga u pečurke, ali jedan mali deo ostavite za dekoraciju. U fil sa pečurkama dodajte 350-400 g posnog majoneza i sve lepo sjedinite.
Na biskvitni deo rasporedite dobijeni fil, a potom dekorišite sa posnim kačkavaljem i susamom.
(Kurir Stil)