MONAŠKA PUNJENA POGAČA: Posni obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima
Novosti online
13. 08. 2023. u 13:00
Prste da poližeš...
Sastojci za testo:
- 500-600 grama brašna
- 2 male kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 25gr kvasca
- 50 ml ulja
- 300ml vode
Sastojci:
- 4-5 šargarepe
- 1/2 svež kupus
- 2 paprike
- 200 ml sosa od paradajza
- malo ulja i začina
Priprema:
Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.
Fil pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.
Pogledajte više