OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept

Jutjub

08. 08. 2023. u 15:43

Sočan iznutra, hrskav spolja, a nije pržen u dubokom ulju.

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina kuhinja

Potrebno:

  • 1 kg smrznutog oslića
  • 120 ml ulja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica vegete
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • 1 kašičica začina za suvlaki (nije obavezna)

Priprema:

Ribu odlediti, oprati, pa prosušiti ubrusima. Iseći je na polovine i očistiti od iznutrica i peraja. U dubokom tanjiru pomešati brašno, so, alevu papriku, vegetu i začin za suvlaki. Na dno pleha sipati oko 100ml ulja (da pokrije dno). Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima, pa ređati na nauljen pleh. Ribe malo poprskati uljem (oko 20ml). Ribu peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, okrenuti ribu na drugu stranu, pa peći još 20-ak minuta.

Pogledajte više