RECEPT ZA LAZANJE IZ BAKINE KUHINJE: Preukusno jelo, idealno za večeru, doručak ili užinu

Новости Онлајн 12. 08. 2023. u 15:56

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za najbolju lazanju koju ćete probati.

Foto: Shutterstock

Potrebno je za sos:

  • listovi gotovih lazanja lazanja
  • 20 ml ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml mleka
  • suvi začin
  • ml biber

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 jaje
  • 100 gr kačkavalja
  • malo spanaća /4 briketa smrznutog/

Priprema:

Na ulju ispržiti brašno sa seckanim belim lukom, dodati mleko pa mešati da se dobije ređi sos. Dodati začin ili so, ml biber. Listovi lazanje skuvati u vodi koju ste posolili i dodali malo ulja (kuvati oko 5 minuta.) Sir izmešati, dodati jaje i odmrznut spanać pa sve izjednačiti. Na dno đuveča staviti pola rendanog kačkavalja pa ređati prvo listove lazanja, odozgo sos, pa 2 kašike sira. Preko opet list pa sos. Završiti sa listom kačkavalja i prelivom sosa i odozgo staviti drugi deo rendanog kačkavalja.

Peči na 220 stepeni C oko 30 minuta. Vrhunsko jelo. Možete ga kad se prohladi izvrnuti na tanjir i iseći, a može se iseći još nepečeno pa peći. Ja nisam sekla već kad se ispeklo. Jako dobro probajte.

Pogledajte više