RECEPT ZA LAZANJE IZ BAKINE KUHINJE: Preukusno jelo, idealno za večeru, doručak ili užinu
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za najbolju lazanju koju ćete probati.
Potrebno je za sos:
- listovi gotovih lazanja lazanja
- 20 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- suvi začin
- ml biber
Za nadev:
- 150 gr sira
- 1 jaje
- 100 gr kačkavalja
- malo spanaća /4 briketa smrznutog/
Priprema:
Na ulju ispržiti brašno sa seckanim belim lukom, dodati mleko pa mešati da se dobije ređi sos. Dodati začin ili so, ml biber. Listovi lazanje skuvati u vodi koju ste posolili i dodali malo ulja (kuvati oko 5 minuta.) Sir izmešati, dodati jaje i odmrznut spanać pa sve izjednačiti. Na dno đuveča staviti pola rendanog kačkavalja pa ređati prvo listove lazanja, odozgo sos, pa 2 kašike sira. Preko opet list pa sos. Završiti sa listom kačkavalja i prelivom sosa i odozgo staviti drugi deo rendanog kačkavalja.
Peči na 220 stepeni C oko 30 minuta. Vrhunsko jelo. Možete ga kad se prohladi izvrnuti na tanjir i iseći, a može se iseći još nepečeno pa peći. Ja nisam sekla već kad se ispeklo. Jako dobro probajte.