RUČAK ZA 15 MINUTA: Domaći napuljski sos od paradajza za špagete (RECEPT)

Kristina Ljubisavljević 15. 07. 2023. u 12:00

ŠAGETE su najbrže spremljen ručak, a ukoliko pre toga napravite domaći sos od paradajza ručak je gotov za 15 minuta!

Foto: Shutterstock

Istog trenutka kada stavite špagete da se kuvaju počnite sa pripremom napuljskog sosa od paradajza. Kompletan ručak biće gotov za 15 minuta.

Potrebno je:

  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 15 g svežeg majorana
  • 15 g svežeg peršuna
  • biber
  • so
  • listići svežeg bosiljka

Oljuštite i istucajte beli luk pa ga propržite na srednjoj temperaturi, u maslinovom ulju, sve dok ne požuti. Paradajz poparite vrelom vodom, prelijte hladnom, pa oljuštite. Isecite ga na sitno, dodajte belom luku, posolite i pobiberite. Kuvajte na jakoj vatri oko pet minuta, odnosno tek toliko da paradajz omekša.

Na kraju dodajte sitno seckan majoran i peršun, sve dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ukrasite listićima svežeg bosiljka prilikom služenja.

Pogledajte više