PAPUCAKI: Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice!

14. 07. 2023. u 18:16

OVO je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali ovaj recept je korak više

Foto: Shutterstock

MODRI patlidžan možete zameniti i tikvicama.

PAPUCAKI - Potrebno je:

2 patlidžana
1/2 praziluka
šargarepa
paradajz
kafena šoljica pirinča
kašika maslinovog ulja
50 g šampinjona
kašičica mešavine suvih začina
majoran
50 g mocarele
200 g junećeg mlevenog mesa
bosiljak
majčina dušica
sušeni celer
1/2 veze peršuna
beli luk u prahu

PAPUCAKI - priprema:

UZDUŽNO presecite patlidžan, izdubite ga i posolite da bi pustio svoj sok. Na mešavini maslinovog ulja i kašike vode izdinstajte praziluk, šargarepu i peršun. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina.

Sitno iseckajte šampinjone pa ih dodajte izdinstanom povrću kad je potpuno gotovo i nastavite da još kratko dinstate. Meso posebno izdinstajte, pa dodajte u smesu. Pirinač takođe posebno obarite, procedite i dodajte u smesu. Zatim dodajte začine: majoran, bosiljak, majčinu dušicu, celer i beli luk u prahu. Isperite patlidžan, pa svaku polutku napunite ovim filom.

Odozgo narendajte mocarelu ili neki drugi sir, pa preko poređajte kriške paradajza. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.

Pogledajte više