MLINCI SA PILETINOM: Ukusan ručak prema starom receptu
IDEALAN predlog za današnji ručak
DA li ste nekada probali prepečene lazanje? To bi bila savršena definicija za mlince. Danas smo za ručak pronašli jedan stari recept za mlince sa piletinom.
Mlinci sa piletinom - sastojci:
• 200-250 g mlinaca
• 2 pileća filea (oko 500 g)
• 400 ml neutralne pavlake
• 400 g kisele pavlake
• kocka za supu
• 1l vode
• gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir
Mlinci sa piletinom - priprema:
Mlince bi trebalo da spremamo u kombinaciji sa ćuretinom ili piletinom. Meso se isecka na kockice, začini i isprži. Prelije se mešavinom neutralne i kisele pavlake koju smo pre toga pomešali u činiji. Uporedo se izlomljeni mlinci preliju vrućom supom i ostave nekoliko minuta da upiju tečnost i omekšaju. Procede se i dodaju mesu i pavlaci. Zapeku se u rerni na 180 stepeni dok višak tečnosti ne ispari i dok se površina zapeče.