IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)
DANAS spremamo riblju čorbu i pasulj
Riblja čorba - Sastojci:
1 veća šargarepa
1/2 korena celera
1 veća glavica luka
1 crvena sveža paprika
meso od skuvane glave šarana
1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
400 gr soma smrznutog
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo belog vina
malo bibera
soli, peršunov list
ulje, lovorov list
Riblja čorba - Priprema:
Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celera. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku, pa ukupno dinstati oko 20 min.
Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti, pobiberiti i dodati seckan peršun. Ko voli može dodati dva čena belog luka.
Posni pasulj - Sastojci:
400-500 g pasulja krupnog
1 veća glavica crnog luka
1 kašika maslinovog ulja
lovorov list
biber u zrnu i mleven
30 ml ulja
3 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
1 kašičica ml. crvene paprike
so
Posni pasulj - Priprema:
400-500 g pasulja tetovca dobro oprati, naliti malo vode, pa ga kuvati pet minuta i ocediti vodu i isprati. Naliti vodu, dodati na krugove isečenu jednu veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckanu.
Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja, malo zrna bibera i par listova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena.
U tiganj iseckati tri čena belog luka i kašiku brašna, dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati jednu kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti, pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list.