RUČAK KOJI VOLE SVI: Kako se sprema čuvena karađorđeva šnicla?

Kristina Ljubisavljević 10. 02. 2023. u 12:00

KARAĐORĐEVA ŠNICLA je uvek siguran izbor za ručak

Foto: privatna arhvia

Sastojci za karađorđevu šniclu:

  • 150 g kačkavalja
  • 150 g suvog mesa
  • 150 g kajmaka
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g brašna
  • 150 g prezli
  • začin za meso
  • so
  • 3 jaja
  • ulje

Priprema:

Meso iseći na šnicle, pa tanko izlupati. Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunkarice zatim kačkavalja. Potom saviti ivice i urolovati.

Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle, pa ponovo u jaja i prezle. Postupak nastavite sve dok se ne potroše šnicle.

Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira... Uživajte!

Pogledajte više