RUČAK KOJI VOLE SVI: Kako se sprema čuvena karađorđeva šnicla?
Kristina Ljubisavljević
10. 02. 2023. u 12:00
KARAĐORĐEVA ŠNICLA je uvek siguran izbor za ručak
Sastojci za karađorđevu šniclu:
- 150 g kačkavalja
- 150 g suvog mesa
- 150 g kajmaka
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- začin za meso
- so
- 3 jaja
- ulje
Priprema:
Meso iseći na šnicle, pa tanko izlupati. Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunkarice zatim kačkavalja. Potom saviti ivice i urolovati.
Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle, pa ponovo u jaja i prezle. Postupak nastavite sve dok se ne potroše šnicle.
Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira... Uživajte!
Pogledajte više