TAJLAND NA TANJIRU: Ananas punjen pirinčem i piletinom za 20 minuta (FOTO)
PIRINAČ je "dosadno" jelo samo onim ljudima koji nikada ne eksperimentišu. Probajte da u kuhinju unesete tajlandski ukus!
Tajlandska kuhinja je prilično ljuta, ali ovaj recept za ananas sa pirinčem i belim mesom je prilagođen našem ukusu. Sastojci se mogu promeniti, pa ko ne voli grašak može da ga zameni kukuruzom.
Sastojci za ananas sa pirinčem
- 1 ananas
- mali crni luk
- pola belog mesa
- šoljica pirinča
- kašika suvog grožđa
- šoljica graška
- šaka indijskog oraha (ili kikirikija)
Priprema:
Jedan ananas je dovoljan za dve osobe. Ananas se preseče na pola i izdubi. Srednji deo se baci, jer je drvenast, a ostalo "meso" ananasa se iseče na kockice. Suvo grožđe se polije sa malo vode (ili ruma) da omekša. Pirinač se skuva i za to vreme se pripremi ostatak nadeva.
Belo meso se iseče na kockice i proprži dok ne porumeni, pa izvadi iz tiganja. Najbolje je pržiti u voku ili dubljem tiganju. Ubaci se sitno iseckan crni luk sa graškom i indijski orah. Doda se iseckan ananas i proprži, a čim dobije boju - gotov je. Umeša se i suvo grožđe, pa ispržena piletina. Sve se dobro posoli i pobiberi prema ukusu.
Kada se pirinač skuva i ocedi ubaci se u tiganj i dobro pomeša sa nadevom. Ananas se zatim napuni kašikom i ručak je gotov!