ZIMSKE ŠPAGETI: Sa sirom i biberom - brza večera
Andrijana Nešić
27. 01. 2023. u 18:25
Prokuvajte 1,5 l vode, posolite, pa špagete skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, ali sačuvajte 3/4 šolje vode u kojoj je pasta kuvana.
Na vatri, u dubljem tiganju, rastopite 2 kašike maslaca, dodajte biber i, protresajući posudu, kuvajte oko minut. Ulijte 1/2 šolje sačuvane tečnosti, ubacite skuvanu pastu i preostali maslac.
Smanjite temperaturu, pa dodajte i parmezan ili "grana padano" sir. Promešajte, a onda sklonite sa šporeta i dodajte pekorino. Mešajte sve dok se sir ne istopi. Ako vam se učini da je sos gust, ulijte i preostalu sačuvanu vodu u kojoj se testenina kuvala.
Potrebno je:
- 600 g špageta
- 3/4 šolje vode u kojoj se pasta kuvala
- so
- 3 kašike maslaca (neslanog)
- 1 kašičica krupno mlevenog crnog bibera
- 3/4 šolje rendanog parmezana ili sira "grana padano"
- 1/3 šolje rendanog pekorino (ovčjeg) sira
Pogledajte više