ZIMSKE ŠPAGETI: Sa sirom i biberom - brza večera

Andrijana Nešić 27. 01. 2023. u 18:25

Prokuvajte 1,5 l vode, posolite, pa špagete skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, ali sačuvajte 3/4 šolje vode u kojoj je pasta kuvana.

Foto: Shutterstock

Na vatri, u dubljem tiganju, rastopite 2 kašike maslaca, dodajte biber i, protresajući posudu, kuvajte oko minut. Ulijte 1/2 šolje sačuvane tečnosti, ubacite skuvanu pastu i preostali maslac.

Smanjite temperaturu, pa dodajte i parmezan ili "grana padano" sir. Promešajte, a onda sklonite sa šporeta i dodajte pekorino. Mešajte sve dok se sir ne istopi. Ako vam se učini da je sos gust, ulijte i preostalu sačuvanu vodu u kojoj se testenina kuvala.

Potrebno je:

  • 600 g špageta
  • 3/4 šolje vode u kojoj se pasta kuvala
  • so
  • 3 kašike maslaca (neslanog)
  • 1 kašičica krupno mlevenog crnog bibera
  • 3/4 šolje rendanog parmezana ili sira "grana padano"
  • 1/3 šolje rendanog pekorino (ovčjeg) sira
Pogledajte više