PIKANTNA REBARCA: Sva tajna je u marinadi
Andrijana Nešić
29. 01. 2023. u 15:47
Sjedinite sve navedene sastojke i natopite rebra u marinadi. Ostavite ih u pokrivenoj posudi, u frižideru, da dobro upiju začine, najmanje dva sata.
Nakon toga ocedite rebra od marinade i pecite ih na roštilju ili u rerni. Ukoliko izaberete prvi način, zagrejte roštilj i namažite rebra parčetom luka. Stavite rebra da se peku, okrećite ih često i svaki put namažite marinadom pomoću četke.
U drugom slučaju stavite marinirana rebra u posudu za pečenje, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni, oko 70 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 20-30 minuta, dok lepo ne porumene. Rebra služite sa prilogom i salatom po izboru.
Potrebno je:
- 1 kg mesnatih svinjskih rebara
- 500 ml piva
- 2 kašike meda
- 50 ml soja sosa
- 2 kašike kečapa
- 1/2 kašičice čili paprike
- kašičica mlevene začinske paprike
- soli po ukusu
- sveže mleveni biber
Pogledajte više