PIKANTNA REBARCA: Sva tajna je u marinadi

Andrijana Nešić 29. 01. 2023. u 15:47

Sjedinite sve navedene sastojke i natopite rebra u marinadi. Ostavite ih u pokrivenoj posudi, u frižideru, da dobro upiju začine, najmanje dva sata.

Foto: Shutterstock

Nakon toga ocedite rebra od marinade i pecite ih na roštilju ili u rerni. Ukoliko izaberete prvi način, zagrejte roštilj i namažite rebra parčetom luka. Stavite rebra da se peku, okrećite ih često i svaki put namažite marinadom pomoću četke.

U drugom slučaju stavite marinirana rebra u posudu za pečenje, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni, oko 70 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 20-30 minuta, dok lepo ne porumene. Rebra služite sa prilogom i salatom po izboru.

Potrebno je:

  • 1 kg mesnatih svinjskih rebara
  • 500 ml piva
  • 2 kašike meda
  • 50 ml soja sosa
  • 2 kašike kečapa
  • 1/2 kašičice čili paprike
  • kašičica mlevene začinske paprike
  • soli po ukusu
  • sveže mleveni biber
Pogledajte više