SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu

Andrijana Nešić 31. 01. 2023. u 10:37

Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isečeno na kockice, pa sve lepo promešajte.

Foto: Profimeda

Potom u šerpi sa ugrejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi takođe zagrejte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, šargarepu i pečurke isečene na kriške, a krompir iseckan na kockice.

Zatim dodajte paradajz pire i sve promešajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dve šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.

Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite naseckanim peršunom i služite.

Potrebno je:

  • 700 g telećeg mesa
  • 800 g krompira
  • 250 g pečuraka
  • 3 šargarepe
  • glavica crnog luka
  • 4 stabljike celera
  • 2 kašike brašna
  • šareni biber
  • so
  • čubar
  • peršun
  • bujon od povrća
  • korijander
  • šolja piva
  • 2 kašike paradajz pirea
Pogledajte više