POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo
Novosti online
30. 01. 2023. u 19:32
Piletinu isecite na kockice srednje veličine, posolite i premažite senfom, pa je ostavite da odstoji u frižideru bar tri sata.
Pospite peršunom i biljnim začinom, pa uvaljajte svaki komad u brašno, a zatim u jaja. Pospite meso susamom i na kraju prezlama.
Pohujte piletinu u vrelom ulju. Ređajte je na ubruse da bi kroketi upili višak masnoće. Po želji, narendajte kačkavalj na vrelo meso, jer tako će biti sočnije i omeknuće, jer će meso upiti dodatnu masnoću kačkavalja.
Potrebno je:
- 1,5 kg pilećeg belog mesa
- šolja susama
- 6 jaja
- 200 g senfa
- peršun nprezle
- so
- biljni začin
- brašno za pohovanje
Pogledajte više