PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom

Jovana Vasić 27. 01. 2025. u 11:00

Sveti Sava je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.

Foto: Shutterstock

Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje. Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na slavskoj trpezi.

Sastojci:

  • 12 većih šampinjona
  • 100 g krem sira
  • 50 g pavlake
  • 50 g narendanog kačkavalja
  • 1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)
  • Peršun (sitno seckan)
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte. Zagrejte rernu na 200 °C.  Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.

Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.

Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju.

(trpeza)

Pogledajte više