PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Jovana Vasić
27. 01. 2025. u 11:00
Sveti Sava je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.
Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje. Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 12 većih šampinjona
- 100 g krem sira
- 50 g pavlake
- 50 g narendanog kačkavalja
- 1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)
- Peršun (sitno seckan)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte. Zagrejte rernu na 200 °C. Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.
Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.
Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju.
(trpeza)
Pogledajte više