POHOVANI KAČKAVALJ: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno

Jovana Vasić 21. 01. 2025. u 15:00

Recept za pohovani kačkavalj je vrlo jednostavan, ali ipak postoji jedan trik pomoću kog će biti isti kao iz restorana. Naime, tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 100 g prezli
  • ulje

Priprema:

Kačkavlja isecite na deblje listove, otprilike širine kažiprsta, pa ga stavite u zamrzivač.

Dok se kačkavalj hladi, pripremite prezle, brašno, umućena jaja i čašu hladne vode.

Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.

Kačkavalj pržite u dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju.

(ona)

Pogledajte više