KIKIRIKI PUTER: Recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Jovana Vasić 21. 01. 2025. u 11:00

Sladak, orašast, kremast i hrskav, recept za puter od kikirikija sigurno će postati vaš novi omiljeni namaz. Sve što vam je potrebno je procesor za hranu i tri jednostavna sastojka.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 šolja pečenog kikirikija
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje kokosovog ulja ili bilo kog neutralnog ulja

Priprema:

Sipajte u procesor za hranu pečeni i neposoljeni kikiriki, a zatim ga izblendirajte dok ne postane mrvičast. Možda ćete morati par puta da ga sastružete sa ivica posude. Potom dospite med i nastavite da blendirate dok se masa ne zgusne i sjedini. Polako dosipajte ulje i nastavite da mešate. Ukoliko vam je smesa suviše gusta, dodajte još.

Kada dobijete kompaktnu masu sa kojom ste zadovoljni, prebacite kikiriki puter sa medom u teglu ili posudu u kojoj možete da ga čuvate na sobnoj temperaturi do četiri nedelje, ukoliko ga držite na hladnom mestu i dalje od direktne sunčeve svetlosti i izvora toplote. Namaz takođe možete da stavite u staklenu teglu i tako ga čuvate u frižideru do šest meseci.

(ona)

Pogledajte više