RECEPT ZA KUVANU RAKIJU: Topla šljivovica za hladne dane
Jovana Vasić
13. 01. 2025. u 20:41
Kuvana rakija je recept koji se praktikuje odavno na našim prostorima, naročito tokom praznika. Pravi se po jednostavnu receptu, brzo i lako!
Sastojci:
- 65 g šećera
- 190 ml šljivovice
- 375 ml vode
Priprema:
Za pravljenje kuvane rakije prvo pripremite sve potrebne sastojke. Dno lonca pospite šećerom. Pustite da se šećer istopi, povremeno mešajući, dok ne bude potpuno tečan, lepljiv i braon boje. Kada šećer porumeni i karamelizuje se, ali ne zagori, odmah sklonite sa vatre i pažljivo dodajte rakiju i vodu. Vratite na vatru uz stalno mešanje dok tečnost ne provri i dok se šećer potpuno ne istopi. Nakon toga možete da uživate u kuvanoj rakiji.
(stvarukusa)
Pogledajte više