NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost

Jovana Vasić 13. 01. 2025. u 09:00

Oduševite ukućane za doručak ovim ukusnim jelom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 kriški hleba (ili, još bolje, onog za tost)
  • 2 jajeta
  • 50 ml mleka ili slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • cimet
  • prstohvat soli
  • ekstrakt vanile
  • maslac za prženje

Priprema:

 Umutite jaja viljuškom, pa dodajte mleko, šećer, cimet, so i vanilu i promešajte dok se sve dobro ne ujednači. Na tiganj stavite maslac da se istopi. Hleb iseći ili pripremljena parčad tost hleba umočite u smesu nakratko sa obe strane i stavite da se prži. Kada dobije boju, okrenite i na drugu stranu.

 Tost poslužite sa medom, umućenom slatkom pavlakom i voćem ili po vašoj želji.

(still)

Pogledajte više