NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
Jovana Vasić
13. 01. 2025. u 09:00
Oduševite ukućane za doručak ovim ukusnim jelom.
Sastojci:
- 6 kriški hleba (ili, još bolje, onog za tost)
- 2 jajeta
- 50 ml mleka ili slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- cimet
- prstohvat soli
- ekstrakt vanile
- maslac za prženje
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, pa dodajte mleko, šećer, cimet, so i vanilu i promešajte dok se sve dobro ne ujednači. Na tiganj stavite maslac da se istopi. Hleb iseći ili pripremljena parčad tost hleba umočite u smesu nakratko sa obe strane i stavite da se prži. Kada dobije boju, okrenite i na drugu stranu.
Tost poslužite sa medom, umućenom slatkom pavlakom i voćem ili po vašoj želji.
(still)
Pogledajte više