PUNJENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan

Jovana Vasić 07. 01. 2025. u 07:00

Kod ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

Za korpice:

  • 300 g brašna
  • 120 g putera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica senfa
  • 1 žumance
  • 3 kašike mleka

Za fil:

  • 100 g kiselih krastavaca
  • 100 g obarene šargarepe
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g stišnjene šunke
  • 100 g šampinjona
  • 100 ml majoneza
  • 10 maslina bez koštica

Priprema:

Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter i umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom i stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte testo viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Fil: Masline isecite na kolutove. Šargarepu i kačkavalj na kockice. Šampinjone isecite na kriške i prodinstajte. Krastavčiće iseckajte na kockice i ocedite. Sve pomešajte, napunite ohlađene korpice i odozgo prošarajte majonezom. Ili sjedinite majonez sa sastojcima i napunite korpice.

(trpeza)

Pogledajte više