PUNJENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
Kod ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.
Sastojci:
Za korpice:
- 300 g brašna
- 120 g putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica senfa
- 1 žumance
- 3 kašike mleka
Za fil:
- 100 g kiselih krastavaca
- 100 g obarene šargarepe
- 100 g kačkavalja
- 100 g stišnjene šunke
- 100 g šampinjona
- 100 ml majoneza
- 10 maslina bez koštica
Priprema:
Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter i umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom i stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte testo viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Fil: Masline isecite na kolutove. Šargarepu i kačkavalj na kockice. Šampinjone isecite na kriške i prodinstajte. Krastavčiće iseckajte na kockice i ocedite. Sve pomešajte, napunite ohlađene korpice i odozgo prošarajte majonezom. Ili sjedinite majonez sa sastojcima i napunite korpice.
(trpeza)