OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS: Slatko kiseli umak idealan za sve vrste mesa
Jovana Vasić
29. 12. 2024. u 09:00
Terijaki sos je poreklom iz Japana, ali je vrlo popularan u celom svetu i jede se uz meso ili salate.
Sastojci:
- 120 ml soja sosa
- 60 g smeđeg šećera
- 1 1/2 kašičica svežeg đumbira, sitno narendanog
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika meda
- 1 kašičica susamovog ulja
- 3 kašike likera od višnje
- 60 ml vode pomešane sa 3 kašičice kukuruznog skroba
Priprema:
Za ovaj sos pomešajte sve sastojke u šerpi, pustite da proključaju, pa smanjite toplotu i kuvajte oko 4 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čuvajte u frižideru do nedelju dana.
(stvarukusa)
Pogledajte više