OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS: Slatko kiseli umak idealan za sve vrste mesa

Jovana Vasić 29. 12. 2024. u 09:00

Terijaki sos je poreklom iz Japana, ali je vrlo popularan u celom svetu i jede se uz meso ili salate.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 ml soja sosa
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 1/2 kašičica svežeg đumbira, sitno narendanog
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • 3 kašike likera od višnje
  • 60 ml vode pomešane sa 3 kašičice kukuruznog skroba

Priprema:

Za ovaj sos pomešajte sve sastojke u šerpi, pustite da proključaju, pa smanjite toplotu i kuvajte oko 4 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

(stvarukusa)

Pogledajte više