DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike

Jovana Vasić 29. 12. 2024. u 15:00

Liker od jaja se čuva u frižideru i servira potpuno hladan. U različitim zemljama postoje različite verzije ovog likera, ali u svakom receptu osnovu čine umućena jaja.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 žumanaca
  • 560 g finog šećera u prahu
  • 2 vanilina šećera
  • 300 ml slatke pavlake, nezaslađene
  • 520 ml konjaka

Priprema:

Za ovaj napitak pomešajte žumanca sa šećerom u prahu i mutite ih mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane penasta i kremasta. Prekinite da mutite kako biste dodali vanilin šećer i slatku pavlaku, pa dobro promešajte. Neprestano mešajući dodajte u smesu malo po malo alkohola, pa sve to zajedno procedite kroz gazu. Tečnost sipajte u staklenu posudu i ubacite u frižider tokom noći. Narednog dana još jednom procedite tečnost i liker sipajte u flaše. Uživajte!

(stvarukusa)

Pogledajte više