MISLITE NA NOVU GODINU I BOŽIĆ: Torta od mesa - Savršeno predjelo za svečanu trpezu

Jovana Vasić 24. 12. 2024. u 13:00

Ovu slanu poslasticu ništa ne može da nadmaši na prazničnoj trpezi, uživajte u super kombinaciji ukusa.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • teleće šnicle 700 g
  • ćureće belo meso 700 g
  • svinjske šnicle 700 g
  • slanina 300 g
  • kisela pavlaka 400 g
  • senf 3 pune kašike
  • kačkavalj 350 g
  • so, biber po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu

Priprema:

Šnicle dobro osušite papirnim ubrusom, istucajte ih tučkom za meso i začinite solju i suvim biljnim začinom. U dublji podmazan pleh stavite teleće šnicle, premažite ih pavlakom i senfom, pa po njima pospite po 100 grama seckane slaninice i 100 grama rendanog kačkavalja. Preko njih stavite ćureće šnicle, premažite ih pavlakom i senfom, pa i po njima pospite po 100 grama seckane slaninice i 100 grama rendanog kačakavalja.

Preko stavite svinjske šnicle, premažite ih pavlakom i senfom, pa i po njima pospite po 100 grama seckane slaninice i 100 grama rendanog kačkavalja. Tortu prekrijte folijom i pecite oko sat i po na 200 stepeni. Petnaestak minuta pred kraj pečenja skinite foliju, pospite još malo rendanog kačkavalja, pa vratite u rernu da se zapeče i sva tečnost ispari.

Gotovu tortu izvadite iz rerne i ostavite je da se prohladi pre nego što počnete da je sečete. Dekorišite u zavisnosti od prilike za koju pripremate ovu moćnu slanu tortu.

(superrecepti)

Pogledajte više