JEDNOSTAVAN TRIK DA NAPRAVITE POSNI POH: Uz male izmene ne morate da odustajete od pohovanja

Novosti online

12. 12. 2024. u 16:00

Za posni poh je ključna jedna namirnica, koja ga održava da se ne raspadne.

Foto: Shutterstock

Posni poh se pravi lako, a kisela voda se koristi umesto jaja i na taj način vezuje sve sastojke zajedno, da se ne raspadnu.

Sastojci:

  • 250 ml kisele vode
  • 5 kašika prezli
  • 3 kašike palente
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo tucane paprike
  • 2 kašike senfa
  • so i biber, po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili posni poh pomešajte palentu, brašno, slatku i tucanu papriku, i dodajte svemu senf i kiselu vodu.

Dodajte soli i bibera po ukusu, a nakon toga sve dobro promešajte. Uvaljajate povrće ili ribu u dobijenu smesu, pa potom uvaljajte u prezle. Pržite u dubokom ulju ili pecite u rerni.

(stvarukusa)

Pogledajte više