POSNE LAZANJE: Skoro su iste kao i mrsne, recept koji ne treba preskočiti
10. 12. 2024. u 07:00
Ukusi su gotovo identični, što samo znači da ćete još slasnije pojesti svako parče ovog jela. Spremite se za recept koji će vam ulepšati post.
Sastojci:
- posni listovi lazanje
- srednja glavica crnog luka
- 2 šolje paradajz-sosa ili soka
- 2-3 čena belog luka
- 250-300 g pečuraka
- so
- biber
- origano
- ulje
- brašno
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite sa iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke.
Kada se izdinsta, dodajete sos od paradajza i mešajte.
Kada se zgusne, sklonite sa vatre.
Na tihoj vatri u tiganj sipajte brašno i dodajte malo vode i začina. Kada napravite bešamel sos, sklonite sa vatre.
Listove lazanje prelijte ključavom vodom i ostavite na jedan minut da se opuste.
Vatrostalnu činiju premažite uljem i poređajte dva do tri lista lazanja.
Prelijte sosom od paradajza, pa bešamel-sosom.
Stavite još jedan red listova, pa ponovite postupak.
Slobodno ostatke soseva prelijte preko poslednjeg reda lazanja.
Stavite lazanje da se peku na 200 stepeni 30 minuta.
(Ona)
Pogledajte više