ODUŠEVITE GOSTE SLAVSKOM TRPEZOM: Korpice sa piletinom, idealno posluženje za Aranđelovdan

Novosti online

19. 11. 2024. u 16:00

SLAVSKE korpice filuju se dimljenom piletinom, krompirom, jajetom i sirom, vrlo su zgodne kao predjelo i zalogajčići na proslavama.

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

Za korpice:

  • 170 g brašna
  • 50 g mekog putera
  • 40 ml mleka
  • 1 malo jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1/3 kašičice soli

Za fil:

  • 200 g dimljene piletine
  • 2 kuvana krompira
  • 2 kuvana jajeta
  • 90 g sira
  • šaka mirođije
  • majonez
  • biber po ukusu

Priprema:

Za korpice pomešajte mleko, so i šećer u činiji. Dodajte jaje i ponovo promešajte. Dodajte otprilike trećinu svog brašna i promešajte. Dodajte meki puter i umešajte u testo. Zatim dodajte preostalo brašno i umesite mekano, nelepljivo testo.

Razvaljajte testo u sloj debljine 1-2 mm. Koristite sekač da isečete krugove prema prečniku kalupa. Napunite kalupe testom, čvrsto ga pritiskajte prstom i ravnomerno ga rasporedite. Pre pečenja, izbockajte dno korpica viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 S oko 10-15 minuta. Gotove korpice izvadite iz kalupa i ohladite.

U međuvremenu pripremite fil. Sitno iseckajte jaja, krompir i pileći file. Sir narendajte na sitno rende. Mirođiju takođe sitno iseckajte. U činiji pomešajte sastojke za punjenje, dodajte mlevenu papriku i začinite majonezom. Napunite korpice pripremljenim filom. Po želji ukrasite začinskim biljem.

(stvarukusa)

Pogledajte više