DOMAĆA POSNA PAŠTETA OD SOČIVA: Jednostavno se priprema i odličan je namaz za svaku priliku

Novosti online

18. 11. 2024. u 11:30

Danas vam predstavljamo recept za preukusni namaz od sočiva, koji sadrži visok udeo proteina, malo masti i kalorija te je fantastičan izbor za sve koji žele da povedu računa o svojoj ishrani ili za one koji poste.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 90 g sočiva
  • 30 g semena suncokreta
  • 100 g luka iseckanog na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 3/4 kašičice đumbira, narendanog
  • 1 1/2 kašika maslinovog ulja
  • 1 1/4 kašičice kari praha

Priprema:

Za ovu paštetu, operite i ocedite sočivo, stavite u šerpu i prelijte vodom toliko da ga prekrije. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno, dok sočivo ne omekša, oko 20 minuta. Ocediti i ostaviti na stranu.

U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Pržite luk, beli luk, đumbir i kari u prahu 6-8 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ostavite na stranu. Stavite mešavinu sočiva, semenki suncokreta i luka u blender. Mutite u blenderu nekoliko puta da biste sastojke pomešali u pastu. Prebacite paštetu u činiju i stavite u frižider na 1 do 2 sata. Servirajte i uživajte.

(stvarukusa)

Pogledajte više