PRAVO JESENJE PIĆE - LIKER OD KESTENA: Sladak aperitiv uz kafu ili pred večeru, osvaja čula

Novosti online

03. 11. 2024. u 13:00

Dolaskom jeseni na svakom koraku miriše kestenje.

Foto: Shutterstock

Od njega možete da spremate najrazličitije poslastice, ali isto tako i liker. Liker od kestena možete da služite i na slavi ili za praznike.

Sastojci: 

  • 700 ml konjaka
  • 700 g kestena
  • 350 ml vode
  • 350 g šećera

Priprema:
Kesten skuvajte i oljuštite. Podelite ih na dva dela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i sipajte konjak, pa ostavite da se mariniraju.  U šerpi prokuvajte vodu, dodajte drugu polovinu kestena i ostavite da ključaju 5 minuta. Procedite ih i izblendirajte. Vodu ne bacajte, nego u nju sipajte šećer i promešajte. Dodajte kesten pire i opet promešajte. Ostavite da se smesa ohladi. Dodajte pire u teglu sa kestenom i konjakom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 40 ​​dana. Procedite tečnost, pa sipajte u sterilisnu flašu. 

(stvar ukusa)

Pogledajte više