JEDNOSTAVANI, A FENOMENALNOG UKUSA: Čamčići od krompira punjeni šunkom i jajima, idealani i za manje vešte u kuhinji (VIDEO)

Novosti online 27. 10. 2024. u 07:00

RECEPT kome ćete se definitivno vraćati je upravo ovaj.

Foto: Printskrin Jutjub/ Ricette Fresche

Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir, napunite smesom, pospete sirom i zapečete. Jedino što duže traje je pečenje, ali se lako pravi i savršenog je ukusa. Uživaje u zalogajima krompira punjenog šunkom i jajima!

Sastojci:

5 krompira
5 jajeta
2 glavice crnog luka
150 g šunke
1 struk peršuna
2 prstohvata soli
prstohvat bibera
70 ml maslinovo ulje
Za posipanje:
150 g tvrdog sira
malo bibera
malo soli

Foto: Printskrin Jutjub/ Ricette Fresche

Priprema:

Opran krompir poređajte sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Prekrijte pleh alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. U tiganj ubacite i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Usitnite peršun, pa ga dodajte u tiganj. Isecite četvrtinu krompira, pa izdubite unutrašnjost koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jedno jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

(stvar ukusa)

Pogledajte više