SOS OD PUTERA I BELOG VINA: Francuski umak koji će ulepšati svako jelo, a pravi se za 15 minuta

Novosti online

19. 10. 2024. u 07:00

Francuski sos od putera je idealan ako je na meniju riba ili meso. Pravi se od 5 sastojaka i nije potrebno više od pola sata.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 šolje belog vina
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašičice crnog luka
  • 2 kašike pavlake za kuvanje 
  • 120 g neslanog putera 

Priprema:
U tiganj sipajte belo vino, limunv sok, sitno seckan crni luk i pavlaku za kuvanje. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, pa je smanjite i kuvajte dok tečnost malo ne ispari. Postepeno dodajte sekcan puter i mešajte dok se ne istopi. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz povremeno mešanje. Malo pobiberite i na kraju umak pospite seckanim vlašcem, ako želite. 

(stvar ukusa)

Pogledajte više