TIROSALATA: Veoma ukusan namaz koji možete jesti kao prilog uz ručak ili čak samo sa hlebom, a u grčkoj kuhinji se obožava
07. 10. 2024. u 21:00
Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo, koje se sprema jednostavno i predstavlja ukusan i pikantan umak neponovljivog ukusa.
Sastojci:
- 500 gr tvrdog sira
- 200 gr kiselog mleka
- četvrt šoljice maslinovog ulja
- 1-2 ljute paprike
Priprema:
Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno.
Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa ponovo blendajte.
Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u ne tako jakom mlazu, uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu.
Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru.
(glossy)
Pogledajte više