TIROSALATA: Veoma ukusan namaz koji možete jesti kao prilog uz ručak ili čak samo sa hlebom, a u grčkoj kuhinji se obožava

Novosti online

07. 10. 2024. u 21:00

Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo, koje se sprema jednostavno i predstavlja ukusan i pikantan umak neponovljivog ukusa.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr tvrdog sira
  • 200 gr kiselog mleka
  • četvrt šoljice maslinovog ulja
  • 1-2 ljute paprike

Priprema:

Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno.

Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa ponovo blendajte.

Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u ne tako jakom mlazu, uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu.

Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru. 

(glossy)

Pogledajte više