KAKO DA ČOKOLADNA GLAZURA NE PUCA PRI SEČENJU TORTE ILI KOLAČA: Poslastičar otkrio trik za koji malo ko zna

Novosti online

28. 09. 2024. u 08:00

Domaćice širom sveta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina, i usvajaju svaki trik koji on prenese. Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-dela ukoliko budete pratili ove korake.

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Sastojci:

  • 250 g omekšalog putera
  • 300 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade (istopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 g tečne slatke pavlake

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa šećerom pa mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine sastojci i smesa ne postane glatka. Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju,slatku pavlaku. Mutite dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.

(krstarica)

Pogledajte više