DOMAĆI MLINCI: Za kore su vam potrebna samo četiri sastojka, savršeni su kao prilog uz pečeno meso

Novosti online

18. 09. 2024. u 13:42

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml mlake vode
  • 2 jaja

Priprema:

 Sve sastojke stavite u veliku posudu i umesite glatko testo. Zagrejte rernu na 220 stepeni zajedno sa plehom na kome ćete peći mlince. Ako ste u prilici, ispecite ih na šporetu na drva, onda su najbolji. Testo podeliti na 10 delova i svaki razvaljati na veličinu 30x30 cm. Peče se na obrnutoj strani tepsije. Mlinci treba da budu svetle boje sa tamnim mrljama. Gotove mlince stavite na krpu da se ohlade, a sa ostatkom ponovite postupak. Mlince isecite na komade željene veličine i prelijte ih vrelom vodom. 
Začinite mašću od kuvanja i poslužite.

(index.hr)
 

Pogledajte više