LOVAČKI GULAŠ IZ RERNE: Uživajte u jedinstvenom ukusu
15. 09. 2024. u 07:00
Ovaj recept za gulaš će sigurno oduševiti sve vaše ukućane.
Govedina, svinjetina i slaninica prelivene crnim vinom, začinjene soja sosom i karijem... Baš dobro zvuči.
Sastojci:
- 1 kg crnog luka
- 200 gr slanine
- svinjetina od buta 500 gr
- govedina 500 gr
- crno vino 0,7 l
- so po ukusu
- biber po ukusu
- soja sos po ukusu
- kari po ukusu
Priprema:
Luk iseckajte na rebarca, slaninu na sitne komade. Dublju šerpu premažite uljem. Komadiće slanine poređajte na dno šerpe i preko nje stavite luk.
Govedinu i svinjetinu iseckajte na sitne komade i izmešajte sa začinima, pa stavite preko luka u šerpu. Na kraju sve prelite sa crnim vinom.
Poklopite šerpu i ostavite u rerni na 150 stepeni naredna dva sata. Servirajte uz bareni krompir ili testeninu.
(superrecepti/žena)
Pogledajte više