LOVAČKI GULAŠ IZ RERNE: Uživajte u jedinstvenom ukusu

Novosti online

15. 09. 2024. u 07:00

Ovaj recept za gulaš će sigurno oduševiti sve vaše ukućane.

Foto: Shutterstock

 Govedina, svinjetina i slaninica prelivene crnim vinom, začinjene soja sosom i karijem... Baš dobro zvuči.

Sastojci:

  • 1 kg crnog luka 
  • 200 gr slanine
  • svinjetina od buta 500 gr
  • govedina 500 gr
  • crno vino 0,7 l
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • soja sos po ukusu
  • kari po ukusu

Priprema:

Luk iseckajte na rebarca, slaninu na sitne komade. Dublju šerpu premažite uljem. Komadiće slanine poređajte na dno šerpe i preko nje stavite luk.

Govedinu i svinjetinu iseckajte na sitne komade i izmešajte sa začinima, pa stavite preko luka u šerpu. Na kraju sve prelite sa crnim vinom.

Poklopite šerpu i ostavite u rerni na 150 stepeni naredna dva sata. Servirajte uz bareni krompir ili testeninu.

(superrecepti/žena)

Pogledajte više