NEĆETE PRIMETITI RAZLIKU: Pica iz tiganja koja će da vas oduševi
MNOGIMA je pica omiljeno jelo i neosporno je da su oni pravilni i tradicionalni načini da je pripremite savršeni, ali ponekad je potreban jedan brzi recept, čiji će ukus parirati originalnoj.
Pica iz tiganja bi možda razbesnela Italijane, ali onima koji žure sigurno je pravi spas. Zato, evo recepta koji će vam brzinski dati odličan ručak.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 2 kašike rendanog parmezana
- kašika psilijum ljuspica
- origano
- suvi bosiljak
- so
- biber
- kašika maslinovog ulja
Za preliv:
- 3 kašike gušćeg soka od paradajza
- svež bosiljak
- 80 g mocarele
Priprema pice u tiganju:
Dobro pomešajte sve suve sastojke za testo u dubljoj posudi. Umutite jaja, pa ih dodajte suvim sastojcima i sve dobro promešajte ponovo. Mešajte barem 30 sekundi, da bi psilijum ljuspice upile svu vlagu iz testa. U većem tiganju zagrejte ulje, sipajte zatim smesu za testo i kašikom je razvucite tako da bude na svim delovima podjednake debljine. Potom testo ispecite nekoliko minuta, sa obe strane. Kada je gotovo, prelijte sokom od paradajza, pospite mocarelom isečenom na krupnije komade i svežim bosiljkom, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri nekoliko minuta, tek toliko da se sir rastopi.