SPREMAJU SE BRZO I LAKO: Hrskave tikvice sa parmezanom, njihovom ukusu nećete moći da odolite

Bojana Jovanović

03. 09. 2024. u 09:30

TIKVICE su mnogima omiljeno letnje povrće, pogotovo jer mogu da se pripreme na bezbroj načina, ali na ovaj još sigurno niste probali.

Foto Shutterstock

Zato pažljivo pročitajte recept i uživajte u čarima savršenog ukusa.

Potrebno je:

- 2 velike tikvice
- kašika maslinovog ulja

- malo suncokretovog ulja

- kašičica limunovog soka

- čen belog luka

- kašika mlevenog parmezana

- ravna kašika rendanog parmezana

- origano

- so

- biber

Priprema tikvica sa parmezanom:

Tikvice dobro operite, nemojte ih ljuštiti, već ih isecite po dužini, na dva dela, a zatim svaki od njih na četvrtine po širini. Na dno pleha za pečenje stavite aluminijumsku foliju i poprskajte je suncokretovim uljem. Poređajte tikvice na foliju i pospite ih solju i biberom.

U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno seckani beli luk i origano, pa time prelijte tikvice. Zatim ih pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 15-20 minuta, ili dok ne budu zlatnosmeđe boje.

Pogledajte više