ZA TILI ČAS: Savet za domaćice - Evo kako da brzo iseckate beli luk

Bojana Jovanović

30. 08. 2024. u 09:30

ZDRAV je i ukusan, bez njega veliki broj jela ne bi bio isti, ali kad bi trebalo sitno da ga iseckamo (kao što je potrebno za pripremu mnogih obroka) muka nas hvata.

Foto Shutterstock

Beli luk je začin koji, što je sitnije iseckan, to mu je intezivniji ukus.

Da ne biste razmišljali o tome kako da ga usitnite i potom uklonite njegov snažni miris sa prstiju, pribegnite ovom triku za koji vam nije potrebna ni presa ni rende ni nož. Pitate se na koji način to da uradite?

Tučkom za meso, za tili čas, a evo i kako: očistite čenove pa ih stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Zatim glatkom stranom tučka za meso „izlupajte“ luk, pa ponovite postupak drugom stranom tučka.

Potom polako skinite foliju, da na njoj ne bi ostali komadići usitnjenog belog luka, koji je spreman za jelo.

Pogledajte više