NEODOLJIVA PAŠTETA OD SARDINE: Ekonomičan, a izdašan namaz

Novosti online

14. 08. 2024. u 10:00

Pašteta od sardine je izuzetno zdrava, a pripremljena po ovom receptu biće pravi delikatesni specijalitet. Servirajte je uz prepečeni hleb koji ste prethodno premazali margarinom, pa odozgo paštetom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veća konzerva sardine
  • 2 kašičice putera
  • 1 kašičica senfa
  • 1 tvrdo kuvano jaje
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašičica soka od limuna
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:

Luk i jaje sitno naseckajte, pa ubacite u blender. Dodajte sardinu, sve zalijte sokom od limuna, ubacite puter, senf i začinite po ukusu. Peršun dodajte i kao začin, a malo ostavite i za dekoraciju. Sve sastojke dobro smiksajte da se skroz usitne i da dobijete glatku smesu. Ukoliko je potrebno, promešajte kašikom pa ponovo još jednom izblendirajte i po potrebi dodajte još začina. Prespite u činiju za serviranje i ukrasite sitno seckanim peršunom.

(stvar ukusa)

Pogledajte više