POHOVANE PIVSKE LIGNJE KOJE SVAKO MORA DA PROBA: Klopa za dušu i stomak

Novosti online

07. 08. 2024. u 18:00

Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.

Foto: Shutterstock

 Sastojci:

  • 400 g lignji isečenih na kolutove
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli 
  • ulje
  • pivo
  • susam po želji 
  • tartar sos 
  • limun kao dodatak

Priprema:

Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.

Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite.

U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.

Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta.

Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.

Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle.

Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri.

Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja.

Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos.

(Ona)

Pogledajte više