KROKETI OD ŠAMPINJONA SU JOŠ BOLJI OD ONIH OD KROMPIRA: Uživaćete u svakom zalogaju
07. 08. 2024. u 08:00
Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- veća glavica crnog luka
- 4 jajeta
- 100 g prezli
- šaka sitno seckanog peršuna
- 50 g putera
- 5 kašika brašna
- 50 ml mleka
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Sitno iseckan luk pržite na puteru. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone, posolite, pobiberite i promešajte. Ubacite malo brašna i promešajte. Umutite tri jajeta sa mlekom i dodajte u šampinjone, brzo mešajući da se ne bi zgusnulo.
Sklonite sa ringle i umešajte peršun. Umutite preostalo jaje i pripremite prezle.
Od prohlađene smese od pečuraka rukom oblikujete krokete željenog oblika, umočite ih
u jaje, pa u prezle, i pržite u dubokom ulju. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se
ocede od masnoće. Poslužite ih posute sa malo sira.
Pogledajte više