KROKETI OD ŠAMPINJONA SU JOŠ BOLJI OD ONIH OD KROMPIRA: Uživaćete u svakom zalogaju

Novosti online

07. 08. 2024. u 08:00

Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • veća glavica crnog luka
  • 4 jajeta
  • 100 g prezli
  • šaka sitno seckanog peršuna
  • 50 g putera
  • 5 kašika brašna
  • 50 ml mleka
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Sitno iseckan luk pržite na puteru. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone, posolite, pobiberite i promešajte. Ubacite malo brašna i promešajte. Umutite tri jajeta sa mlekom i dodajte u šampinjone, brzo mešajući da se ne bi zgusnulo.

Sklonite sa ringle i umešajte peršun. Umutite preostalo jaje i pripremite prezle.

Od prohlađene smese od pečuraka rukom oblikujete krokete željenog oblika, umočite ih

u jaje, pa u prezle, i pržite u dubokom ulju. Stavljajte ih na kuhinjski papir da se 

ocede od masnoće. Poslužite ih posute sa malo sira.

Pogledajte više