KUVANI KUKURUZ: Skuvajte kukuruz u mleku i maslacu - ukus je neopisiv

Novosti online

18. 07. 2024. u 16:00

Ako volite kuvani kukuruz, pogledajte kako ga možete spremiti na brz način, a da bude ujedno i preukusan. Birajte mlad kukuruz šećerac, koji se sprema prilično brzo, te je gotov i za 25 minuta.

Foto: Shutterstock

Naime, iako ga mnogi kuvaju samo u vodi, mnogi vole i američki način pripreme — uz mleko i maslac. Dodaje se i šećer kako bi ga zasladio, ali ako je kukuruz šećerac sladak, možete i smanjiti količinu šećera ili ga, po želji, skroz izbaciti.

Sastojci:

  • voda
  • 6 klipova kukuruza
  • šolja mleka
  • 100 grama maslaca
  • četvrt šolje šećera

Priprema:

Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad proključa voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta, pa izvadite kukuruz.

(glossy)

Pogledajte više