KUVANI KUKURUZ: Skuvajte kukuruz u mleku i maslacu - ukus je neopisiv
18. 07. 2024. u 16:00
Ako volite kuvani kukuruz, pogledajte kako ga možete spremiti na brz način, a da bude ujedno i preukusan. Birajte mlad kukuruz šećerac, koji se sprema prilično brzo, te je gotov i za 25 minuta.
Naime, iako ga mnogi kuvaju samo u vodi, mnogi vole i američki način pripreme — uz mleko i maslac. Dodaje se i šećer kako bi ga zasladio, ali ako je kukuruz šećerac sladak, možete i smanjiti količinu šećera ili ga, po želji, skroz izbaciti.
Sastojci:
- voda
- 6 klipova kukuruza
- šolja mleka
- 100 grama maslaca
- četvrt šolje šećera
Priprema:
Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad proključa voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta, pa izvadite kukuruz.
(glossy)
Pogledajte više