PUDING OD LUBENICE: Gelo di melone, specijalitet sa Sicilije, oduševiće svakog ljubitelja kraljice leta
07. 07. 2024. u 13:00
Lagani puding od osvežavajućeg letnjeg voća italijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.
Sastojci:
- 750 ml izblendane i od semenki očišćene
- lubenice
- 2 supene kašike gustina
- 60 ml šećera
- 2 kafene kašike ekstrakta vanile
- 2 kafene kašike ceđenog soka limuna
Priprema:
Odvojite 2 supene kašike soka od lubenice i pomešajte ih u jednoj manjoj posudi sa gustinom. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu bez grudvica. Ostatak
lubenice stavite u šerpu srednje veličine da prokuva na umerenoj temperaturi, potom malo smanjite i ostavite da blago vri još 3-4 minuta.
Dodajte šećer i vanilu, i mešajte dok se šećer ne istopi. Potom dodajte umućeni gustin i mešajte na blagoj temperaturi još oko 3 minuta. Na kraju dodajte limunov sok.
Sklonite puding sa šporeta, pa sipajte u 4 čaše za puding koje ste prethodno iznutra pokvasili vodom. Pokrijte čaše i ostavite puding da odstoji 3 sata dok se sasvim ne ohladi.
Potom ga ukrasite šlagom i seckanim pistaćima.
(mogujatosama)
Pogledajte više