PUDING OD LUBENICE: Gelo di melone, specijalitet sa Sicilije, oduševiće svakog ljubitelja kraljice leta

Novosti online

07. 07. 2024. u 13:00

Lagani puding od osvežavajućeg letnjeg voća italijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750 ml izblendane i od semenki očišćene
  •  lubenice
  • 2 supene kašike gustina
  • 60 ml šećera
  • 2 kafene kašike ekstrakta vanile
  • 2 kafene kašike ceđenog soka limuna

Priprema: 

Odvojite 2 supene kašike soka od lubenice i pomešajte ih u jednoj manjoj posudi sa gustinom. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu bez grudvica. Ostatak

 lubenice stavite u šerpu srednje veličine da prokuva na umerenoj temperaturi, potom malo smanjite i ostavite da blago vri još 3-4 minuta. 

Dodajte šećer i vanilu, i mešajte dok se šećer ne istopi. Potom dodajte umućeni gustin i mešajte na blagoj temperaturi još oko 3 minuta. Na kraju dodajte limunov sok. 

Sklonite puding sa šporeta, pa sipajte u 4 čaše za puding koje ste prethodno iznutra pokvasili vodom. Pokrijte čaše i ostavite puding da odstoji 3 sata dok se sasvim ne ohladi.

Potom ga ukrasite šlagom i seckanim pistaćima.

(mogujatosama)

Pogledajte više