SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
Sastojci:
- 1 dcl belog vina
- 1 file lososa bez kostiju i kože
- 1 file dimljenog lososa
- 6 kašika grčkog jogurta (sa niskim procentom masti)
- 1 kašika limunovog soka
- 4 kašike senfa
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 1 seckana ljuta papričica
- 2 kašike seckanog vlašca
- krekeri, dvopek ili mali hlepčići za serviranje
Priprema:
Filete lososa prodinstajte u vinu pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte grčki jogurt, limunov sok, senf, so i biber, pa na kraju umešajte i ljutu papričicu. Isecite filete lososa na manje komade pa promešajte. Pospite namaz vlašcem. (trpeza)