POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
POHOVANE banane su jedna od omiljenijih poslastica koja se naručuje u azijskim restoranima.
Međutim, recept za njih je izuzetno jednostavan, te ga možete isprobati i sami kod kuće.
Sastojci:
- 6 banana
- oštro brašno 2,50 šolje
- šećer 2 kašike
- prašak za pecivo 3 kašičice
- gustin 2 kašičice
- so 0,25 kašičice
- voda 2 šolje
- ulje 3 šolje
Priprema:
Oljuštite banane i naseckajte ih na 4 dela. U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Dodajte vodu. Treba da dobijete gusto, glatko testo. Ako je potrebno dodajte više od 2 šolje vode. Zagrejte ulje u neprijanjajući tiganj na srednje jakoj vatri, ulje treba da postigne temperaturu od 175 stepeni. Komade banane umačite u testo, jedan po jedan, pustite da se s njih ocedi višak testa te ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tiganja, kako ne bi zagorele i/ili se zalepile za dno. Tiganj nemojte da pretrpate - treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite dok testo ne porumeni , izvadite iz ulja i stavite na ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prelijte medom, sosom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od vanile.
(Superrecepti/ženablic)