ČIZBURGER TESTENINA: Ima isti ukus kao čizburger, svi traže repete

Novosti online

07. 06. 2024. u 16:00

Kombinacija mesa i kačkavalja u ovoj pasti daje joj onaj poznati ukus čizburgera.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Sastojci:

  • 400 g testenine
  • 500 g mlevene junetine
  • 300 ml mleka
  • 100 g gaude
  • 100 g tikvica
  • 500 ml junećeg temeljca
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike soka od paradajza

Priprema:

Na dve kašike zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk i meso dok meso ne porumeni. Začinite solju i biberom po ukusu. Umešajte čili, beli luk i krčkajte još minut. Dodajte testeninu i rendane oceđene tikvice. Sipajte temeljac, mleko i paradajz. Kuvajte na srednje jakoj vatri desetak minuta, odnosno dok testenina ne postane al dente. Povremeno promešajte. Umešajte narendan kačkavalj i mešajte nekoliko minuta dok jelo ne postane kremasto.

Pogledajte više