RECEPT ZA BRZE TORTILJE SA PILETINOM: Lagane pileće tortilje su odlične za užinu ili večeru
Prave se sa pečenom piletinom pa će vam dobro doći da ih napravite ako vam je ostalo pečene piletine od ručka. Tortilje sa piletinom servirajte sa pavlakom ili slatkim čili sosom.
Sastojci:
- 4 velike tortilje
- 1 avokado, nasečen
- 40 g bebi spanaća
- 4 kašike krem sira ili pavlake
- 200 g pečenog belog mesa, iseckanog
- 4 kašike paradajz paste
- 50 g kukuruznih pahuljica
- 80 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Stavite tortilju na dasku za sečenje. Koristeći nož ili makaze, napravite rez od centra tortilje do ivice, kao prvi rez u torti i tako je podelite na 4 dela, . Krećući se od preseka, napunite svaku od četiri četvrtine tortilje sledećim filovima: avokado i bebi spanać, pavlaka i piletina, paradajz pasta i kukuruzne pahuljice, rendani sir.
Kada su sve četiri četvrtine tortilje pune, treba da ih preklopite. Počnite sa četvrtinom punjenom avokadom i preklopite je na paradajz pastu sa kukuruznim pahuljicama. Zatim preklopite na četvrtinu sa piletinom, pa na kraju na četvrtinu sa sirom. Ponovite sa preostalim tortiljama i sastojcima.
Stavite presavijene tortilje u zagrejani toster i tostirajte dok sir ne počne da se topi. Servirajte odmah sa pavlakom ili slatko-ljutim sosom.