ZAČINJENA I PIKANTNA PEČENA SLANINA: Hrskava i aromatična i zaista niko neće moći da se suzdrži da je ne proba

Novosti online

06. 06. 2024. u 07:00

Pečena slanina koja je začinjena i prelivena medom je odličan prilog.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 80 g smeđeg šećera
  • 1/2 kašičice mlevenih pahuljica crvene paprike
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1/2 kašičice grubo mlevenog bibera
  • 450 g debelo isečenih traka slanine
  • 60 ml meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomešajte smeđi šećer, pahuljice crvene paprike, kajenski biber i mleveni biber. Uvaljajte svako parče slanine u mešavinu šećera i stavite u pripremljenu tepsiju.

Pecite dok ne porumeni i ne postane hrskavo, 20-25 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte medom. Vratite pleh u rernu i pecite dok slanina ne bude sjajna, ali suva, oko 5 minuta. Prebacite slaninu na rešetku za hlađenje (ne koristite papirne ubruse, jer će se zalepiti za slaninu). Servirajte toplo i uživajte.

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više