SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji

Novosti online

04. 06. 2024. u 17:00

Kukuruz iz rerne biće jednako ukusan, slastan i mirisan kao onaj što ste kupovali kao deca na ulici, a iza pripreme neće ostati previše nereda što će i samo uživanje učiniti daleko slađim.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 klipa kukuruza
  • 100 g putera
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Rernu prvo zagrejte na 200 stepeni, a zatim u posebnoj posudi pomešajte otopljeni puter, protisnuti beli luk i sitno seckani peršun. Isecite četiri veća komada folije. U svaki komad folije spakujte po jedan klip kukuruza, premažite ga sosom od putera sa svih strana i dobro zatvorite uglove folije da svi sastojci ostanu u pakovanju. Pecite potpuno zatvoreno oko 30 minuta, a poslednjih deset minuta otvorite foliju i pustite da kukuruz poprimi boju.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           (trpeza)                                                                                                                                                                                                               

Pogledajte više