EVO KAKO LAKO I BRZO MOŽETE DA NAPRAVITE KOBASICE KOD KUĆE: Ukusnije i bolje od kupovnih

Novosti online

22. 05. 2024. u 19:00

Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g svinjskog mesa
  • 450 g junetine
  • 100 g slanine
  • 1,5 kašičica morske soli
  • 1 kašičica celog semena žute gorušice
  • 1/2 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1/2 šolje hladne vode
  • 1 svinjsko crevo

Priprema:

Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.

U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.

Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.

Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.

Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.

Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni.  Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.

Pogledajte više