PAŠTETA OD ČVARAKA: Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti

Novosti online

23. 05. 2024. u 09:00

Pašteta od čvaraka, gastronomski raj za nepca.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g čvaraka
  • 2 kuvana jaja
  • mala glavica crnog luka
  • 2 kisela krastavca ili dve crvene paprike iz turšije
  • 2 kašike mekog sira (ili pavlake)
  • prstohvat bibera
  • senf (po želji)

Priprema:

Sve sastojke dva puta sameljite u mašini za meso. Ukoliko nemate mašinu za mlevenje mesa, možete da izradite paštetu i u blenderu, ali pazite da se čvarci prilikom blendanja ne usitne sasvim.

Pašteta je najukusnija kada se jede uz vruć hleb i sezonsku salatu - leti uz paradajz, u jesen i zimu uz turšiju.

Prijatno!

Pogledajte više